vineri, 8 noiembrie 2013

Iubeste barbatul ce te adora nu pe cel ce-ti detesta personalitatea

´´Este incitant! Avem chimie! E asa imprevizibil``
A mi se scuza sarcasmul dar as ajunge bulimica cu siguranta pe plan nervos daca as lua in serios toate aceste replici ce mi s-au aruncat atat de des ca argumente de multe femei in fata pentru a-si explica alegerile vadit gresite la barbati.

-Dar este un betiv.
-Dar te-a inselat.
-Dar te trateaza ca pe o carpa de sters pe jos si nici macar ca una draguta si nou cumparata ce totusi isi are utilitatea ci ca pe una second hand atent croita din vreun material vechi si ponosit.

Ce argumente penibile?! La naiba,ce conteaza toate acestea in fata nou fat frumosului rasarit din fantasme credule,cand el este atat de PERFECT si NEINTELES.
Intr-adevar,este neinteles,marlania lui enorma este a dracului de greu de inteles,la naiba poate chiar o invidiez de vreme ce da dovada de o asa enorma iubire de sine si miserupism.

Hai sa fim serioase pentru moment doamnelor si domnisoarelor,pentru un moment sa punem la zid pe cel ´´adorat´´ si sa-l luam logic pe baza calitatilor si defectelor si sa fim surprinse de cat de comic daca nu penibil arata privit macar odata crud.

Sa vedem ce anume cantareste mai greu si sa strambam din nas poate cum si trebuie la vederea balansului.

Citisem odata nu demult ca Sentimentalismul moare odata cand Argumentele PRO-CONTRA si Defectele-Calitatile vin in discutie,mai exact cand incepem sa limitam o persoana la niste STANDARDE.

HAI SA FIM LOGICI INSA.

Cu toti constientizam ca anumite comportamente -gesturi ne sensibilizeaza /atrag.
Ca ni se pare dragalas ca al nostru iubit e obsedat de anumite lucruri cum ar fi sa nu rada la anumite rautati sau ca sta plictisit maxim fortandu-se insa dar gresind lamentabil sa para interesat cand iesim la shopping cu el.

Nimeni nu e perfect si anumite ´´defecte´´ni se par dragalase sau de-a dreptul comice.
La fel balanta sta si la barbati ,tin minte ca prinsesem o discutie intre doi barbati ce cazusera amandoi de acord ca stranutul subtire-finut al unei colege era de-a dreptul dragalas/comic si ca ce simpatica era ea cand se forta si pe ala sa-l ascunda in public.

Is unele gesturi pe care le adoram.Unele defecte care mai de care ce ne inveselesc imediat.
Dar cu toate acestea exista ideea de RESPECT.

Respectul adevarat intr-o relatie apare atunci cand ambii parteneri isi dau silinta de a nu suprima libertatea individuala si sentimentala a celuilalt.

Un individ violent,cu vicii majore si care prefera sa insele constant e vadit dezinteresat de fericirea persoanei de langa el pentru ca este incapabil sa-si asume unele responsabilitatati relationale si sentimentale.

Traim intr-o lume libera,una in care fiecare are dreptul de a-si trai viata cum considera a fi mai placut.

Problema ce apare este atunci cand cealalta persoana din relatie trage de o persoana ce nu e dispusa sa-si asume traiul in doi indiferent de ce beneficii/placeri ar obtine,

Adevaratul conflict aici apare.

Sa recunoastem persoana ce NE DORESTE LANGA EA si persoana ce NE DORESTE PENTRU SINE SI PENTRU PROPRIILE PLACERI.

Diferenta intre o relatie fericita si normala si una abuziva aici sta.

Puterea este un joc dar unul ce distruge armonia dintr-o relatie si o transforma in ceva abuziv de o parte sau de alta. 

Alegerea este a noastra.
Daca vom alege pe cel ce ne face sa radem,sa ne simtim protejate/adorate si iubite sau pe cel ce avem impresia ca ne incita cand de fapt doar ne provoaca instinctual.

Caci pana la urma totul este o iluzie iar noi desi avem impresia ca traim intr-o fantezie pana la urma ne trezim iar trezirea la realitate mai ales in una abuziva mereu este dureroasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu