luni, 17 februarie 2014

Puterea dintr-o relatie

Si printul din poveste, pe cal alb musai, vine grabit sa salveze pe printesa frumoasa dar ingrozitor de slaba, din ce sant/ situatie inuman de imposibila in care picase.

 Ea bineinteles da de doua ori din gene si el pica indragostit dupa ea si prost si gata happy end.

Dragut imi ziceam. Ea nu depune mult efort si el e fraier.
 Dar ea de ce nu depune ceva efort? E handicapata? N-are creier? Daca murea naibii inainte sa apara printul?

Ce-i cu incapacitatea asta pe capul ei? S-au nascut toate femeile nevinovate si fragile?


Ah.Dublu set de palme dat mine. Gata m-am calmat.
Basmele preferate de mine erau alea mai atipice , cu vrajitoare rele, cu seducatoare care mai de care mai abile cand vine vorba de manipulare. Barbatii picau si de data asta. Dar pe bune. Si ..pentru totdeauna.
De multe ori ei sfarseau foarte prost, dar dupa mine asta nu strica bucuria citirii, din contra!

Puterea dintr-o relatie
Puterea trebuie sa se duca...la cine merita.
Cum? Nu tin cu femeile?
 As vrea sa tin, dar nu toate femeile merita sa conduca intr-o relatie. In general persoana din relatie ce e cu capul pe umeri trebuie sa faca asta. Cunosc femeie ce-si dau si ultimii bani de mancare pe hainute si cosmetice si altele ce plang la cea mai mica problema. Nu vreau sa mi le imaginez ca mame.
Nu sunt cruda aici, insa n-am sa tin parte cui nu merita.

Bineinteles cunosc si multi barbati boi, ce si-ar da ultimii bani pe bautura, ce inseala de rup si-s incapabili sa se implice intr-o relatie apoi sa o ´´conduca´´. Conduce cine e capabil sa o faca. Punct.

Bine. O sa recunosc insa ceva.
Cred in expresia: In spatele oricarui barbat puternic sta o femeie mai puternica decat el.

Este usor sa ne uitam chiar la persoanele publice sau instarite. La cuplurile acelea ce rezista si care duc o viata de vis. Aici nu figureaza pitipoanca cu tarate in cap si burtosul cu miliarde in cont, ci doi parteneri frumosi, inteligenti si invidiati de toti. Acei oameni la care ne uitam cu totii lung.

La cine e balansa puterii la ei? 
As spune ca preponderent la ea, desi mereu se va balansa cand la unul cand la altul.

Este esential ca intr-un cuplu de oameni puternici ca femeie din acel cuplu sa nu fie o fire sensibila,plangacioasa si incapabila. I se va cere sa fie infinit mai mult.

Sa fie pragmatica, logica si uneori chiar insensibila pentru a putea balansa momentele cand barbatul ei nu are duritatea necesara sa faca fata unor probleme. Da exact.

V-ati gandit vreodata la momentele alea grele? Cand barbatul de langa voi plange/ urla/ cade la pamant?
V-ati gandit ca trebuie sa fiti suficient de puternice , nu doar pentru a-l ridica pe el de la pamant , dar si pentru a rezolva problema pe care el nu poate?

V-ati gandit vreodata, ca viata nu iarta slabiciunea si ca zi de zi, moment din moment, puteti intampina un asemenea moment. Unul de disperare totala, de suferinta, de apasare, de solutie ce pur si simplu trebuie rezolvata? Daca nu. Ganditi-va acum.
 De asta trebuie sa fiti puternice sau macar sa invati sa fiti ,daca inca nu sunteti. Viata nu iarta pe nimeni, Barbat sau femeie si daca sunteti intr-o relatie, lumea nu dispare. Sau problemele.

Deci. Cine conduce?
Cine a invatat sa o faca mai bine sau poate sa reactioneze cel mai corect pe moment.
Alege sa faci tu asta ca femeie pentru ca ai macar de 5 ori mai multe sanse, sa-ti recapeti calmul mai usor decat el. E stiintific dovedit

V-am pupat. Sa fiti puternice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu