joi, 26 februarie 2015

De ce sa nu fii pitipoanca

Eu nu-s pitipoanca.
De ce?

N-am avut niciodata unghii false, extensii ,nu mi-am pus silicoane desi am sanii prea mici dupa standardele actuale si ma declar oripilata de botox si de acele buze mari deloc naturale.

Nu-mi plac strasurile,sclipiciul pe haine si acea imagine falsa de opulenta.
Nu mi-am vopsit niciodata parul caci mereu mi-a placut propria lui culoare :))

Mi-a placut sa nu port fond de ten si am cautat maniere sa-mi ingrijesc pielea ca nu fiu nevoita sa-l folosesc decat foarte rar.
Sunt insa o femeie ingrijita. Uneori si eleganta.

Eleganta impune respect desi da, traim intr-o lume falsa si obsedata de imagine.
Imaginea vinde si oamenilor nu le pasa de multe ori ce ai in cap daca inteligenta ta nu este sustinuta si de un look cat se poate de placut.

Pitipongeala insa nu vinde.Si nu, nu-ti va aduce nici jobul visurilor tale sau pe acel barbat perfect.


Stiu, m-ati dori altfel.
Sa va zic sa faceti orice pentru a va obtine scorpurile.
Dar scopul nu scuza mijloacele.
Iar unele mijloace pot sa te condamne pe viata la imaginea unei fete''prostute'' pe care nimeni sa nu o bage in seama.

Nu stiu de ce nu exista limita ridicolului cand vine vorba de prea mult.
-Fusta scurta? Renunta naibii la decolteu atunci.Cele doua nu merg bine impreuna. Ia-ti o bluza pe gat. Less is more.

-Da sustin ciorapii sexy, purtati cu o rochie eleganta. Dau un mister aparte tinutei si fac lumea sa se intrebe ''Oare cine este ea?'' Daca insa ii purtati cu o fusta super scurta si cu decolteu..o sa aratati ca de pe centura. Singurul lucru ce poate salva o tinuta evident porno este atitudinea. Dar sansele sa arati vulgar sunt maxime. Pentru ca daca reusesti sa pastrezi o atitudine eleganta plus increzatoare in o tinuta asa.. atunci esti o actrita desavarsita.

-De unde frica asta de a fi diferite? Va imbracati multe fix la fel de la aceleasi firme de haine si mergeti dupa niste reguli ciudate. Teoretic nimic nu este gresit in moda, dar tu faci moda nu ea pe tine. Nu mai incerca sa pari ca altele. Nu de alta, dar daca arati ca alte 20 cam cat de usor de inlocuit te face asta?

-Dupa o varsta ar cam trebui sa renunti la a purta bijuterii ieftine. Kitch, cu multe,multe pietricele.
O sa-mi spuneti ''Nu am bani.'' Corect. Niciodata nu vom avea suficienti bani, insa in loc sa-ti iei 3-4 bijuterii ieftine ce se oxideaza invata sa investesti in niste piese ce te pot tine 5-10-15 ani .

-Nu esti tocilara/plictisitoare/iti irosesti viata daca citesti, vezi filme artistice sau daca ai preocupari personale. Iti place sa crosetezi? Ce plictisitor! O sa zica unii. Da bine, asta e problema lor, invata sa faci lucrurile ce-ti plac fara sa-ti fie rusine cu tine. De ce vinzi o imagine? Invata sa construiesti propria ta imagine si sa faci oamenii sa se indragosteasca de ea.

-Nu te vinde niciodata pe bani. Nu apartii nimanui decat tie si atunci cand te vinzi fie si pe o suma foarte mare, de fapt iti vinzi sufletul si propria ta constiinta va sti sa se intoarca impotriva ta.

Poate ti se pare fain sa iesi cu barbati cu bani si crezi ca aia e reusita in viata.
Ca esti deosebita/speciala caci tu primesti cadouri si ai o viata mai buna. Dar viata cu adevarat buna este aia in care reusesti pe propriile tale picioare ceva si esti langa un barbat ce te iubeste, nu te cumpara/foloseste.

Nu intelegi ce zic acum? Stii in scoala cand luai 10 la vreo materie la care ai invatat 2 zile? Ce sentiment de bucurie aveai? Acelasi sentiment il are orice femeie ce reuseste sa faca ceva pe cont propriu.Nu poti sa cumperi asta nici cu gentute,masini si chiar case primite.

Am scris asta pentru voi.
Pentru ca m-ati intrebat cu ce ati putea iesi voi in evidenta si o parte din voi se intreba daca-s una din ele. Fetele cu extensii,unghii false, operatii estetice,mereu pe tocuri de 15 cm si care isi traiesc viata doar pentru a ajunge dintr-o cafenea in alta.

Nu sunt. N-am fost niciodata. 

De la tinuta mea care desi poate era uneori sexy, mereu se accesoriza cu un sacou business si o atitudine demna/chiar rea.
De la machiajul diferit si naturaletea de a face glume/spune mereu ceea ce gandesc fara frica.
De la pasiunile mele, pictura, cititul, scrisul, filmele vechi si discutiile in miez de noapte despre psihologie,filozofie si arta.Nu mi-a fost frica sa abordez asemenea subiecte, nu am avut niciodata o imagine de papusa de plastic.
De la increderea de a fi mereu eu si niciodata de a nu permite unui barbat sa ma cumpere ci de a-l forta sa ma cucereasca.
De la dorinta de a fi mereu sexy dar niciodata vulgara. A fi atragatoare tine de seductie/inteligenta nu de cat arati si de cat de ostentativ o faci.

Atunci...cum de mi-a iesit? De ce ei totusi m-au vrut?
Pentru ca si ei sunt satuli de papusi si atat.
O femeie frumoasa cu personalitate este mai rara decat un diamant.
Si da, toti vor asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu